Köszöntjük a SEBO hivatalos online áruházában!
Német minőség
Német gyártás

SEBO DUO-P tisztító csomag

Cikkszám: 0478/0

SEBO DUO-P tisztító csomag

5.990 Ft
Egységár: 11.980 Ft/kg
Készleten:


Tulajdonságok

enyhíti a háziporatka allergiát
a szőnyeget azonnal használatba veheti, nem kell várakoznia a száradásra
a legtöbb szőnyegtípusra használható
nincs szükség a bútorok elmozgatására
a szőnyeg nem megy össze, nincs penészedés
nincs tisztítószer maradék
könnyen tisztíthatóak vele a lépcsők is
a beépített szőnyegszálvédő segít megvédeni a szőnyeget a jövő foltjaitól


A SEBO DUO P rendszer előnyei:

enyhíti a háziporatka allergiát
a szőnyeget azonnal használatba veheti, nem kell várakoznia a száradásra
a legtöbb szőnyegtípusra használható
nincs szükség a bútorok elmozgatására
a szőnyeg nem megy össze, nincs penészedés
nincs tisztítószer maradék
könnyen tisztíthatóak vele a lépcsők is
a beépített szőnyegszálvédő segít megvédeni a szőnyeget a jövő foltjaitól

Hogyan működik?

A SEBO DUO-P por olyan granulátumból áll, melyet tisztítószerrel nedvesítettek. A kis szemcsékből álló port a leghatékonyabban a SEBO bedolgozó géppel lehet a szőnyeg mélyére, a szőnyeg rostjaiba juttatni, ahol kifejti a hatását: tisztítja a szőnyeg rostjait és kioldja a foltokat és a szennyeződéseket. A SEBO DUO bedolgozógép felemeli a szőnyeg szálait, biztosítva, hogy az összes szálrost teljes területére eljusson a SEBO DUO-P por. A tisztítási folyamat végén a szőnyeg szálai újjáélednek és ismét puhák lesznek. Plusz előnye, hogy rostvédő funkcióval van ellátva, amelynek köszönhetően a jövőbeli szennyeződéseket is gátolja, lassítja.

A legtöbb szőnyegtisztító módszerrel ellentétben a SEBO DUO-P nem tartalmaz illatanyagokat és habár ez egy nedves por, nem hagy maga után nedvességet, így a penészgombák terjedésének sem ad teret. Környezetbarát és biztonságos használata miatt kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, porallergiás személyeknek. 

Miért használjon száraz tisztítást a szőnyegeken?

A nedves tisztítási módszerekkel nyomás alatt juttatnak forró vizet és mosószert a szőnyeg rostjaiba. Ezt a folyadékot és feloldott szennyeződést porszívózással szedik ki a szőnyegből. Számos gép a szennyezett víz csupán 50%-át szívja ki. Ebben az esetben a nedvesség összehúzza a szőnyeg rostjait, melyre így újra gyorsan visszakerülhetnek a foltok. A nedves szőnyeg száradása a szőnyeg típusától függően 8 - 36 óráig tarthat. Ez elég hosszú idő ahhoz, hogy penészgomba szaporodjon el a szőnyegben. Közismert tény, hogy az allergének nedves vagy nyirkos területeken könnyedén el tudnak szaporodni. A száraz tisztítás a legtöbb szőnyegnél teljesen biztonságos, mivel a szőnyeg nem megy össze tőle, illetve egyenetlen alkalmazás esetén sem áztatja el a szőnyeget. A SEBO DUO-P por rendszeres porszívózás és tisztítás mellett meghosszabbítja a szőnyegek élettartamát. 

Használata:

Szórja a szőnyegre szárazon
Egy kefével vagy a hatékonyabb eredmény érdekében a SEBO bedolgozó géppel vagy Daisy kefével dolgozza be a szőnyegbe
Hagyja állni 30 percig
Alaposan porszívózza ki a kezelt területet egy SEBO motoros hengerkefés porszívóval.

Adagolás

A por fél kg-s csomagokban van a dobozban. Fél kg nagyjából 10 - 20 m²-i területre elegendő. (2.5 kg kb. 75 m²-re, 5 kg 150 m²-re)

A német GAF allergiakutató intézet hosszú vizsgálatokat követően megállapította, hogy 6 hónappal a SEBO DUO-P por használatát követően 10 szőnyegből 7 poratkamentes maradt. Mivel ez egy száraz szőnyegtisztítási folyamat, ezért a SEBO DUO-P tisztítópor semmilyen formában nem járul hozzá a penész vagy más gombaféleségek megtelepedéséhez a szőnyegben, vagy a párnákon. A SEBO DUO-P tisztító por a poratka-allergének, háziállat allergének, baktériumok és penészporok csökkentésével segít a beltéri levegő minőségének javításában egy egészségesebb otthonért.

A németországi GAF allergiakutató központ és a British Woolsafe szervezet kifejezetten javasolja a SEBO DUO-P tisztító rendszert azok számára, akik porallergiában szenvednek vagy gyapjúszőnyegekkel rendelkeznek.